Save the date: 7 juni 2023

Op 7 juni a.s. organiseert het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa, met als lead-partner DKK Gelderland, het symposium Welcome Spaces – samenwerken met Nieuwkomers. De Universiteit Utrecht brengt hun kennis in van het project Welcoming Spaces.

Net als in andere Europese landen hebben Nederland, Duitsland en België te maken met nieuwkomers. Dat kunnen arbeidsmigranten zijn of vluchtelingen/statushouders. Hoe worden die nieuwkomers betrokken in onze lokale gemeenschappen? Zien we hun komst als last of als een welkome aanvulling? En hoe zien de nieuwkomers zelf hun rol in de lokale gemeenschap? Hoe vinden we aansluiting bij elkaar? Tijdens het symposium wordt inzichtelijk gemaakt hoe we met wederzijds inspanning de inbedding van nieuwkomers in de gemeenschap op een positieve manier kunnen vormgeven.

>> Save the date – English 

Jouw project in de spotlight tijdens een workshop?
De workshops bestaan uit twee korte presentaties vanuit twee landen. Bijvoorbeeld een Belgisch en een Nederlands voorbeeld, een Duits en Belgisch voorbeeld of een Duits en Nederlands voorbeeld van een succesvolle aanpak of project met nieuwkomers. Nieuwkomers die deel uit maken van die projecten praten hierin mee. Zij geven hun ervaringen mee en denken mee over kansen. Aan het einde van de workshops wordt besproken wat de drie lessen zijn die doorgegeven kunnen worden.
De lessen van alle workshops worden bijeengebracht in een infographic.
Nog niet alle workshops zijn op dit moment ingevuld. Dus heb je een succesvol project met nieuwkomers en wil je dat op een internationaal podium delen? Laat het ons weten via zorgalliantie@han.nl en dan kijken we met elkaar naar de mogelijkheden.

Meer informatie?
Heb je belangstelling om deel te nemen? Laat het ons weten via zorgalliantie@han.nl. Dan informeren we je direct over het volledige programma en hoe je je kunt aanmelden, zodra dat bekend is.
De locatie van het symposium is Nijmegen en het programma vindt plaats tussen 13.30-19.00 uur.

Je kunt ons ook volgen via LinkedIn.

 

 

Laatste nieuws