Hybride mini-symposium 25 oktober, 19.00 tot 21.00 uur (Nijmegen)

Aankomen, samenkomen, verderkomen: Inwonerinitiatieven op het snijvlak van wonen en migratie

Het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa (SBE), de Universiteit Utrecht, de Hogeschool-Arnhem Nijmegen (HAN) en partners organiseren op woensdagavond 25 oktober een hybride mini-symposium met als thema: inwonerinitiatieven op het snijvlak van wonen en migratie. Hoe dragen inwonerinitiatieven bij aan innovatieve (woon)projecten waarbij migranten, jongeren en andere groepen samen kunnen wonen en werken aan hun toekomst? Op deze avond staan krachtige praktijkvoorbeelden uit dorpen en wijken centraal en gaan we in gesprek met:

Laura Prat Bertrams (projectmanager) en Job Ungers (kwartiermaker) bij de Thuisgevers, Robert Zaal, directeur TakeCareBnB, Ilonka Brinkhof, betrokken bij Ecodorp Zuiderveld en het Global Ecovillage Netwerk Nederland (GEN), Nard Everdij, projectleider bij de gemeente Doetinchem

Programma
18.45 Inloop
19.00 Welkom
19.10 Inleiding: Inwonerinitiatieven op het snijvlak van migratie en wonen in internationaal wetenschappelijk perspectief
19.20 Interactief panelgesprek
20.40 Slotforum
21.00 Afsluiting

Aanmelden
Meld je aan via ben.van.essen@outlook.com (vóór 20 oktober).

Locatie
HAN, Kapittelweg 33, 6525 EN Nijmegen.
Het is ook mogelijk om digitaal deel te nemen via link (onderaan)
Meer info op de website https://sbeeurope.eu/

Dit mini-symposium is een verdieping van het internationale symposium “Samenwerken met Nieuwkomers” van 7 juni. Het SBE wordt gevormd door de Landelijke Vereniging Kleine Kernen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Centre of Expertise Krachtige Kernen, Stichting Learn for Life, Vereniging Humanitas, Forte Welzijn, Iris Haarland Health-Coaching.com, Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen (VVDB) Hochschule Rhein Waal en Spectrum Elan Gelderland.

Informatie voor online deelnemers
Klik hier (>) om deel te nemen aan de teams-vergadering
Vergadering-id: 327 542 549 970 | Wachtwoordcode: oBhx2V

Teams downloaden | Deelnemen op het web

 

Laatste nieuws